fbpx skip to Main Content
Sähköinen Allekirjoitus Helpottaa Hallintoa

Sähköinen allekirjoitus helpottaa hallintoa

Käytä sähköistä allekirjoitusta helpottamaan yrityksesi arjen hallintoa!

Mikä on sähköinen allekirjoitus?

Hallituksen kokouspöytäkirjojen ja muiden asiakirjojen allekirjoittaminen useiden ihmisten toimesta voi olla todellinen kaaos. Asiakirja täytyy tulostaa, laittaa kirjekuoreen, ostaa postimerkki ja lähettää se ensimmäiselle allekirjoittajalle, minkä jälkeen koko kuvio toistetaan alusta seuraavan henkilön osalta. Lopuksi allekirjoitettu asiakirja tulee vielä skannata, mikäli haluat siitä sähköisen kopion. Unohda kaikki tämä vaiva sähköisen allekirjoituksen avulla!

Sähköinen allekirjoitus tarkoittaa yksinkertaisesti Kuvenon kaltaisen sähköisen palvelun käyttöä asiakirjan allekirjoittamisessa sen sijaan, että asiakirja allekirjoitettaisiin käsin ja lähetettäisiin ympäriinsä postitse.

Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tehdä:

  1. Luo asiakirja Kuvenossa tai lataa se järjestelmään
  2. Valitse henkilöt, jotka allekirjoittavat (nimi ja sähköposti)
  3. Paina lähetä

Kuveno kutsuu henkilöt allekirjoittamaan, muistuttaa heitä ja ilmoittaa kaikille, kun asiakirjan sähköinen allekirjoitus on valmis. Näin yksinkertaista se on! Allekirjoittavat henkilöt eivät edes tarvitse Kuveno-tiliä.

Onko sähköinen allekirjoitus oikeudellisesti sitova?

EU:lla on direktiivi, jossa todetaan, että ”Sähköisen allekirjoituksen oikeusvaikutuksia ja käytettävyyttä todisteena oikeudellisissa menettelyissä ei voida kieltää pelkästään sillä perusteella, että se on sähköisessä muodossa”. Toisin sanoen EU:n jäsenvaltioiden tulee hyväksyä sähköiset allekirjoitukset (European Union eIDAS EU No.910/2014). Useissa muissa maissa on samankaltaisia lakeja.

Ollakseen pätevä, sähköisen allekirjoituksen tulee olla ”kehittynyt”, mikä tarkoittaa, että:

  1. Se liittyy yksilöllisesti allekirjoittajaan
  2. Sen avulla voidaan tunnistaa allekirjoittava henkilö
  3. Allekirjoittava henkilö voi hallinnoida prosessia yksinomaisesti
  4. Se on liitetty allekirjoitettuun asiakirjaan siten, että mikä tahansa asiakirjan myöhempi muutos voidaan havaita

Kuvenon avulla kaikki nämä neljä kriteeriä täyttyvät, mikä tarkoittaa, että Kuvenolla sähköisesti allekirjoitetut asiakirjat ovat oikeudellisesti sitovia.

Milloin minun tulisi käyttää sähköistä allekirjoitusta?

Sinun tulisi allekirjoittaa kaikki sähköisesti.

Kuveno perustuu siihen lähtökohtaan, että yrityksesi hallinto voitaisiin kokonaisuudessaan hoitaa sähköisesti. Usein asiakirjan allekirjoittaminen on ainoa syy tulostaa asiakirjoja. Täysin paperittoman hallinnon edellytyksenä on sähköisen allekirjoituksen käyttäminen.

Asian tärkeyden vuoksi olemme päättäneet tarjota rajoittamattomasti sähköisiä allekirjoituksia osana Kuvenon palvelua.

Toisin sanoen sinun tulisi käyttää sähköistä allekirjoitusta aina, kun tarvitset johonkin allekirjoituksen. Koska se ei maksa mitään, ei ole mitään syytä olla allekirjoittamatta sähköisesti. Samalla vältyt mappi-kaaokselta, jollaisen paperisten asiakirjojen arkistointi poikkeuksetta aiheuttaa. Tartu tähän tilaisuuteen nyt liittymällä Kuvenoon!


Tilaa artikkelimme sähköpostiisi!

Jos haluat saada lisää maksuttomia vinkkejä liiketoimintasi tehostamiseen, tilaa uusimmat sisältömme sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.


 

Back To Top